Mensen die Burn-out zijn, zijn emotioneel en lichamelijk uitgeput en hebben vaak een lage dunk van hun eigen competenties. Een ander belangrijk kenmerk is dat mensen die Burn-out zijn, zich zullen distantiëren van andere mensen. Als je in een Burn-out zit voel je je letterlijk ‘opgebrand’.

Je kunt geen energie meer vinden om werk of andere activiteiten te verrichten. Iedere gevraagde actie lijkt er een te veel. Je doet heel erg je best maar er komt niets uit. Een Burn-out ontstaat niet in een keer maar is vaak een gevolg van langdurig over je grenzen heen gaan.

Een Burn-out begint meestal met klachten zoals; moe zijn, niet lekker in je vel zitten, het hebben van slaapproblemen, een opgejaagd gevoel, een gespannen gevoel hebben, snel geïrriteerd zijn, geen zin in sociale contacten, geen zin in je werk……..

Is er bij jou sprake van bovengenoemde klachten of ben je al Burn-out, dan is Stress-reductie een heel belangrijke factor om je weer beter te gaan voelen. Dit kun je op allerlei manieren doen. Denk aan meditatie of ontspanningsoefeningen. Ga wandelen of bewegen in de buitenlucht. Ga dingen doen die je leuk vind en weinig energie kosten. Verminder de inname van suikers en de vette koolhydraten. Varieer in je voeding en vermijdt de E-nummers. Eet zoveel mogelijk zelf bereid en vers voedsel. Zorg dat je daarnaast effectieve therapieën gaat doen.

Voetreflex therapie is een therapie die met veel succes toegepast wordt bij mensen die een teveel aan stress hebben of Burn-out zijn. Middels een speciale techniek en volgorde van het behandelen van reflexpunten in de voet, helpt deze behandeling om meer uit je hoofd te raken en meer te aarden. De behandeling wordt gedaan met hulp van een rustgevend ruikende etherische olie.

Heb je beginnende klachten of ben je al Burn-out aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Hoe eerder je actie onderneemt hoe eerder je weer ‘normaal’ kunt functioneren.

Voor vragen en/of afspraken, ga rechtstreeks naar het contact formulier om je gegevens daar achter te laten of bel me op 06-43486546.