Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht. Onder meer het vervoer van zenuwprikkels, hormonen of schadelijke stoffen (bv bacteriën). Deze processen via het lichaamsvocht noemen we de waterhuishouding. Het lichaam is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert. Het lymfestelsel speelt hierbij een zeer belangrijke rol. De functie van het lymfestelsel is het ondersteunen van de bloedcirculatie, het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam en het zorgen voor afweer tegen infecties. Kortom, alles in goede banen te leiden, alles naar zijn juiste plaats brengen, afwerken, afronden……, en afvoeren wat teveel is.

Vergeet echter niet te kijken naar Het Mentale Aspect (de emotionele ervaringen) van het Lymfestelsel; Zo blokkeert angst een gezonde drainage. Daarentegen bevordert Liefde en Vertrouwen een vlotte verwerking en afscheiding van stofwisselingsresten via het lymfestelsel.

Wanneer is een Lymfedrainage via reflexologie nu aan te bevelen?

  • aangeboren afwijkingen van het lymfestelsel
  • operaties
  • trauma (kneuzingen, verstuikingen, breuken etc….)
  • ontstekingen
  • kleppen insufficiëntie in de lymfevaten
  • zwangerschapsoedeem

Lymfedrainage via reflexologie kan toegepast worden op zowel de handen als de voeten. Dit is zeker een oplossing bij trauma’s waarbij de plek zelf vaak te pijnlijk is om te behandelen.

Heb je beginnende of bestaande klachten, of heb je trauma opgelopen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Hoe eerder je actie onderneemt hoe beter.

Voor vragen en/of een afspraak maken ga rechtstreeks naar het contact formulier om je gegevens daar achter te laten of bel me op 06-43486546.