Ga met je tenen spelen!

Het is een spreekwoordelijke waarheid! En iets dat je gewoon even dagelijks moet doen! De waarom……

Die gaat onmiddellijk terug naar mijn kindertijd. Vroeger was het zo dat de overtuiging leefde dat je stevige schoenen moest dragen om de voeten te ondersteunen. In mijn jeugd hield dit in dat ik samen met mijn moeder en broers 2 maal per jaar naar de schoenwinkel ging en we daar schoenen kregen die voldeden aan deze denkwijze. Voor mij toen al een hel! De eerste weken waren het blaren lopen, ondanks dat de schoenen werden ingesmeerd aan de binnenkant met boter om de hak wat soepeler te krijgen, vergeefse moeite. Gelukkig dat mijn moeder het niet accepteerde dat we met schoenen aan in huis liepen. Bij de achterdeur stond een schoenenrek en direct bij binnenkomst werd geacht je schoenen daar achter te laten. In de winter stonden daar de sloffen te wachten en in de zomer liep je op blote voeten verder het huis en de tuin in. Ik heb dus al van kinds af aan geleerd hoe heerlijk het is om op blote voeten te lopen. Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen te laten zien en ervaren wat de voordelen zijn van op blote voeten te lopen.

Bedenk dat voeten die ‘zwak’ en ‘lui’ geworden zijn doordat ze teveel beperkt zijn in hun natuurlijke bewegingspatroon, de andere gewrichten de functie van de voeten moeten overnemen. GEVOLG; overbelasting van de gewrichten als enkels, knieën, heupen en rug. Wat resulteert in pijn en uiteindelijk vermoeidheid van lichaam en geest.

Waarom? Omdat de voeten gemaakt zijn om je te dragen, de hele dag, dag in dag uit. De rest van je gewrichten niet omdat zei weer vele andere functies hebben.

Gelukkig sta ik hier vandaag de dag niet alleen in. De denkwijze en ervaringen zijn gewijzigd en zie je steeds meer mensen die de voordelen van ‘vrije’ voeten zien. Ook orthopeden, podologen, therapeuten….  zien steeds meer de voordelen van goed getrainde voeten waardoor alleen in uitzonderlijke gevallen nog maar steunzolen nodig zijn of  dat deze alleen nog maar tijdelijk zijn.

Helaas is het zo dat we schoenen moeten dragen. Je kunt niet over straat of naar je werk zonder schoenen! In ALLE gevallen is het noodzakelijk om je voeten dagelijks te trainen! Ook een vervend blote voeten loper zal gerichte oefeningen moeten blijven doen om zijn voeten sterk en soepel te laten blijven.

In mijn praktijk zie ik maar al te vaak mensen die de voetentraining niet serieus nemen. Het zijn ook deze mensen die aangeven dat ze veel last van de voeten hebben en/of enkels, knieën, heupen, rug, nek en schouders. Ik geef ze tips mee om de voeten te oefenen en na verloop van tijd merken ze verbetering. Tijd om actie te ondernemen. Tijd om preventief te gaan werken. Het idee van het VOETENSPEL is geboren, want…..

Dat trainen kan nu op een speelse manier!

Hoe te spelen?

Je geeft je op als deelnemer via het contact formulier op deze site. Laat daar je naam en email achter met de mededeling dat je graag wilt deelnemen aan het spel. Iedere week ontvang je dan van mij een mail met de opdracht van die week. Deze doe je dagelijks of een paar keer in de week, al naar gelang je tijd en intentie van de opdracht. Dit word je duidelijk per opdracht uitgelegd.

Hoeveel tijd kost het mij?

Dit is afhankelijk van de oefening van de week. Maar vaak kun je het toepassen tijdens je werkzaamheden van de dag. Dus veel extra tijd gaat het je niet kosten.

Wat als ik vragen heb?

Deze kun je stellen in de aparte besloten Facebookgroep ‘Voetenspel’ die ik heb aangemaakt speciaal voor de mensen die deelnemen aan het voetenspel. Ben je niet actief op Facebook dan kun je me altijd mailen, appen, bellen, of…

Wat kost deelname?

Deelname is volledig gratis! Het enige wat ik van je vraag is om je ervaringen te delen en het voort te vertellen aan je dierbaren.

Bekijk het het filmpje ’touw knopen met je voeten’