Het hoofd koel houden, het hoofd erbij houden, ergens een hard hoofd in hebben, een plaat voor je kop hebben, hoofd- en bijzaken, niet op je achterhoofd gevallen zijn, het hoofd van de school, jezelf voor je kop slaan. Er zijn voor geen enkel lichaamsdeel zoveel spreekwoorden als voor het hoofd. Logisch wellicht, het hoofd is het centrum van ons bestaan. We eten, ruiken, zien, horen en we denken ermee.

Het hoofd is dan ook een ideale plek om te masseren. Naast dat er ontzettend veel spieren en zenuwuiteinden op je hoofd zitten, kunnen er ook veel spanningen ophopen. Om juist het hoofd met al haar indrukken te masseren, kan leiden tot een snelle en diepe ontspanning. De hoofdmassage is al duizenden jaren oud. In onze huidige leefstijl met al haar duizenden indrukken is de hoofdmassage nog weldadiger geworden.

Hoofdmassage vitamineert geest en lichaam. Het verhoogt de stroom van hersenvocht en balanceert de hypofyse (hormonen) en pijnappelklier (ziel). De stress van het dagelijkse leven beïnvloedt de geest en deze mentale stress is van invloed op onze fysieke gezondheid. Een hoofdmassage is een niet te onderschatten behandeling die een grote positieve invloed heeft op het reduceren van stress en stress gerelateerde klachten.

Voordelen van een hoofdmassage:

  • het verbetert de toevoer van verse zuurstof naar de hersenen
  • ontspant het zenuwstelsel en elimineert de vermoeidheid als gevolg van mentale spanning en druk
  • verbetert de circulatie van het vitale hersen- en ruggenmergvocht,
  • verlaagt de productie van cortisol en adrenaline, denk aan bijvoorbeeld hoge bloeddruk, deze zal dalen
  • verhoogt de productie van serotonine, denk aan depressie, deze mensen hebben een te laag serotonine gehalte
  • verhoogt de weerstand
  • vertraagd haaruitval en vroegtijdig kaal en grijs worden.
  • hoofdpijnen zullen verminderen!!

De behandeling wordt gecombineerd met heerlijk geurende etherische oliën. Jij als klant kiest zelf je geur uit. Een diepe ademhaling en bewustwording van je ademhaling is het grote voordeel waardoor de ontspanning nog meer bevordert wordt.

Overtuig jezelf en ervaar wat een hoofdmassage met je kan doen. Combineer je dit nog eens met een voetreflex massage en je gaat als herboren naar huis. Ik verwelkom je graag. Neem contact (of bel 0643486546) met me op voor een afspraak.